Motivationen i at køre langsomt

Mads Frank kører langsomt

Dette er ikke den slags artikel, hvor jeg giver dig alle svarene. Det er mere en dagbog med mine tanker.

Jeg har altid ønsket at køre på det højest mulige niveau. Ligegyldigt hvad jeg har kørt, har det altid handlet om at køre så hurtigt som muligt. Da jeg besluttede at køre Race around Danmark 2018, tænkte jeg først på det som en dobbelt udfordring. At køre 800 km i Race around Denmark kun 10 dage efter at have afsluttet af en anden stor europæisk WorldCup – Race across Italy. Udfordringen med at køre to så vigtige løb har motiveret mig hele vinteren. Det ville næsten være som tre løb i ét. Italien, Danmark og det kapløb mod tiden det ville være at komme sig ind imellem de to.

Alt syntes godt indtil midten af februar, hvor en underliggende skade viste sit grimme ansigt og tvang mig af cyklen med infektion i mine lunger, muligvis på grund af medicinsk behandling for noget betændelse i mit knæ. Min krop sagde fra: “Tag en pause og kom dig imens du kan.” At udskyde det første løb i 2018, og dermed aflyse min deltagelse i Race across Italy var det svært. Jeg fortalte mig selv, at investeringen af mere tid i opbygningsfasen ville være den bedste beslutning for ikke blot at præstere på kort sigt men på den lange bane. Jeg tog beslutningen, selvom det ikke var det, jeg virkelig ønskede.

Men hvordan samler jeg mig selv op efter dette? At gå fra næsten ”race”-mode til en situation, hvor jeg følte mig som en sæk kartofler. Det har taget mig lang tid at finde ud af det. Jeg har talt med mit crew, venner, familie og min kæreste. Alle var enige om, at langsigtet performance og mit helbred er vigtigere end Race across Italy. Jeg var enig, men samtidig fandt jeg det svært at motivere mig selv og virkelig sætte mig op til 800 km i Danmark, når det ikke længere var den store planlagte udfordring om at køre stærkt igennem to WorldCups i streg.

Jeg ville stadig ønske, at jeg kunne stille op i begge løb, men det er ikke muligt med min nuværende form. I de sidste uger har jeg fundet motivation i at se forbedring af min form hver eneste, og jeg har fundet en ny form for motivation. Jeg har fundet motivationen i at køre langsomt. En kvalitet som jeg har manglet fra landevejscyklingen. Motivationen er højere end nogensinde. Jeg ser frem til de 800 km i Race around Denmark, ikke blot for at performe godt, men for at vokse og lære. Jeg kan ikke vente med at komme derude på rammen og give den fuld gas. Men med så meget i livet, og i ultracykling særdeleshed er tålmodighed en dyd.

-Mads Frank
#madeforprogression

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.