Oplevelsen af et Bikefit

Cykel Bikefit

Del 1 – Hvornår skal man få sit første Bikefit?

Jeg har fået lov til at dele min oplevelse af mit første professionelle bikefit, og det vil jeg i løbet af to blogindlæg fortælle om. Jeg vil fortælle jer lidt om mig, hvor meget jeg rent faktisk cykler og træner, mine tanker om hvorvidt bikefit var ”nødvendigt” for mig, og om selve oplevelsen af at blive ”fittet” for første gang. De to blogindlæg kommer derfor ikke til at handle om hvad et bikefit helt konkret egentlig er, eller hvad sådan et bør indeholde.

Hvis du er i tvivl om dette, har Mads skrevet om det i det tidligere blogindlæg; ”Hvad er et bikefit? Få hjælp til indstilling af racercykel.”

Jeg er typen der løber mere end jeg cykler, men jeg elsker at cykle, og jeg bruger hvert år rigtig mange timer på raceren. I sommerhalvåret har jeg gerne 3-4 træningsture om ugen, og i vinterhalvåret bliver det på en god uge til 1-2 gange på enten hometraineren, eller spinningscyklen. Udover at køre et enkelt eller to mindre lokale cykelløb hver sommer, så har jeg planer om at skulle begynde på triathlon i 2019 sæsonen, og derfor er jeg begyndt at cykle med tribøjler på min racercykel. Med alt dette i mente har jeg længe tænkt på at det var ved at være tid til et bikefit for mig, men jeg har dog haft svært ved at finde ud af, om mit antal af træningstimer var nok til at ofre pengene på et fit, hvor eksempelvis wattmåler eller nye hjul virkede en del mere tiltrækkende.

I sommers begyndte jeg dog at få en del problemer med at miste følelsen og finmotorikken i fingrene efter længere cykelture med sådan en summende fornemmelse. Uanset hvor meget jeg ændrede på min egen position, træningsintensitet, købte nye handsker (og nyt stødabsorberende styrbånd), var der intet der hjalp. Det fik mig til endelig at bestille et professionelt bikefit, og valget faldt på Frank Institute of Sports, da det logistisk er tæt på mig, og derudover tiltalte den både personlige erfaring, fra både landevej og ultracykling, samt den idrætsfaglige baggrund mig.

Inden bikefittet var min forventning (efter hvad folk havde fortalt om bikefits på nettet, samt hvad jeg kunne læse på hjemmesiden) at jeg ville blive undersøgt manuelt, hvorefter at Mads ville spørge lidt ind til hvor meget jeg cykler, og derefter at der ville blive ændret på min indstilling af min racercykel. Alt dette viste sig egentlig at være korrekt, men jeg oplevede i den grad også at et bikefit hos Frank Institute of Sports er SÅ meget mere. Jeg kan slet ikke beskrive hvor stor en forskel det har gjort for min køreglæde, og performance på cyklen, men jeg vil dog alligevel forsøge mit bedste, hvilket du kan læse meget mere om i del 2 af dette blogindlæg, som kommer i næste uge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *